Qui som

El Club de bàsquet Castelldefels es va fundar l’any 1984, derivat del primer club de bàsquet que va existir a la ciutat, fundat els anys 70.

El primer equip de l’entitat va arribar a jugar tres temporades a Primera Catalana i avui l’equip sènior juga a la Lliga EBA. Avui el club compta amb 19 equips, 7 dels quals són femenins. A més hi ha equips de Veteranes i de Veterans. Com a activitats destacades, cal mencionar el Torneig internacional FIBA Infantil masculí disputat des de 2007 i el Torneig Femení que s’estableix l’any 2017 i que aspira a convertir-se en un referent al bàsquet femení.

Organigrama

Junta directiva

President: Antonio Osuna

Vicepresident i àrea esportiva EBA: Iván Martínez

Secretari i àrea Femenina: Alfonso Valenzuela

Tresorer: Ricard Cañas

Patrocinis: José Miguel Cocera

Altres

Àrea Social: Diana Villanueva

Àrea Administrativa: Ricard Guix

Àrea tècnica

Direcció Tècnica: Comissió esportiva (President + directiu d'àrea + entrenador)

Entrenador equip sènior (lliga EBA): Raúl Martínez

Director d'Escola: José Antonio Ramírez

Preparació física: Iván Martínez Gallardo

Estatuts

Presupost

Missió i visió

El Club Bàsquet Castelldefels té com a primer objectiu el foment de l’esport del bàsquet a la ciutat de Castelldefels i fer que el practiquin el màxim nombre de nens i nenes, sense que cap motiu econòmic o esportiu els ho dificulti.

A partir d’aquí, la nostra missió és la d’oferir als aficionats l’oportunitat de presenciar partits de bàsquet de qualitat, sent la referència d’aquest esport a la nostra zona d’influència, creixent temporada a temporada sense perdre la proximitat amb la societat ni la nostra identitat, i sempre sent coneixedors de les nostres limitacions.

La visió és la de ser un model esportiu, social i sensible amb les necessitats del nostre entorn, amb professionals qualificats i motivats, capaços de complir els objectius marcats pel Club,tant en l’àmbit econòmic com en l’esportiu.

Valors del club

Els valors són aquelles creences comunament acceptades de forma conscient o inconscient pels membres d’una organització o associació i que actuen d’acord a aquests. Des de l’àrea de comunicació destaquem que el CBC té en compte tres valors: confiança, passió i esportivitat. El primer es refereix a la voluntat de ser percebuts com un club proper i que no et fallarà. El segon va encaminat a dir que tot allò que es fa pel club surt de l’interior i es dóna el màxim per fer-ho el millor possible. El tercer, i últim, plasma els valors de l’esport.

Respecte, cooperació, amistat, competitivitat i treball en equip són alguns dels valors que s’aprenen practicant bàsquet i que, a més, acaben servint a la vida. Aquesta entitat vol aplicar-los tant dins com fora de la pista.

Història

Els orígens del Bàsquet a Castelldefels van ser cap a l’any 1966 i, com gairebé totes les activitats lligades amb aquest esport, a les pistes del carrer Bisbe Urquinaona nº19, situades on l’actual Biblioteca Ramon Fernández Jurado. Va ser als anys 70 quan va sorgir el primer Club de Bàsquet que es deia Jovent Castelldefels. Més tard dels successors d’aquell Jovent i aficionats lligats a l’empresa Rocalla, va sorgir el Club Bàsquet Castelldefels i, al cap d’uns anys, per desavinences, es va produir una escissió de la qual també va sorgir el Castelldefels Bàsquet Club.

Per fi, es van tornar a unificar, existint com a primera acta formal la del 15/7/1984 on consta en aquesta data com la de la creació del “Club de Bàsquet Castelldefels” actuant de president el Sr. Gregorio Ortiz. Com a dada curiosa, cal destacar que per a aquestes dates existia també una secció d’hoquei associada al club i com activitat federada fins al novembre de 1987 que es va separar.

Més tard, en 1985, va accedir-hi a la presidència el Sr. Miguel Pérez. L ‘any 1989 accedeix a la presidència el Sr. Miquel Roig i del 1995 i fins al 2008, està com a president de l’entitat José Luis Tejedor. El primer equip de l’entitat arriba a jugar tres temporades a primera catalana. El 2008 Bernardo Sesé és elegit president i la seva junta directiva la passen a formar entrenadors i staff tècnic de l’entitat. Des de Novembre de 2014 el President és Antonio Osuna.

Com a activitat més destacada del club, des de l’any 2007 es disputa el Torneig Infantil masculí FIBA, que en pocs anys s’ha convertit en un campionat referent de la categoria, on participen els equips més importants d’Espanya (Real Madrid, FC Barcelona, Joventut de Badalona, Estudiantes, Unicaja de Màlaga, etc.) i, per primera vegada al 2014, s’internacionalitza i juga també l’Escola Arvydas Sabonis de Lituània. Des de 2017, es disputa també un Torneig exclusivament femení organitzat pel nostre Club.

A 2012, la Ciutat de Castelldefels, gràcies a la intermediació del CB Castelldefels, signa un conveni amb la Federación Española de Baloncesto per a ser seu de les concentracions i Tornejos de les diferents seleccions nacionals de formació. Can Vinader es converteix així en pista d’entrenament dels talents del futur, tant masculins com femenins. I, a l’estiu de 2012, es disputa un Torneig Internacional Cadet femení on participen les seleccions de França, Espanya, Turquia i Bélgica.

Durant l’any 2013 Castelldefels, a iniciativa del CB Castelldefels, va ser designada “Ciutat del Bàsquet Català”, un esdeveniment organitzat al costat del Patronat d’Esports de Castelldefels i la Federació Catalana de Bàsquet gràcies al qual la Ciutat va poder gaudir de múltiples activitats relacionades amb el Bàsquet. Castelldefels i la Federació Catalana de Bàsquet gràcies al qual la Ciutat va poder gaudir de múltiples activitats relacionades amb el Bàsquet.

Marca: logotip i colors corporatius

Una Marca és molt més que un nom o un símbol: són les expectatives que els ‘clients’ tenen dels beneficis que els aporten. És per tant un actiu intangible que el Club ha desenvolupat mitjançant la comunicació i la interacció amb els seus ‘clients’ actuals i potencials al llarg del temps.

La marca CBC és l’atribut més important del servei, ja que és el seu principal element diferenciador, és una identificació primordial i pretén crear una sèrie d’associacions positives entorn d’ella. Així, la marca de CBC s’ha creat al voltant de la proximitat amb la ciutat de Castelldefels i el valor que es dóna als seus jugadors i socis. Així, des de la temporada 2016-17, s’ha fet més èmfasi en la necessitat de tenir una massa social darrere que ajudi al club a créixer i a donar millor servei.

Himne

L’equip de comunicació

Al CBC l’equip de comunicació està composat per Antonio Osuna (President), Alfonso Valenzuela (Directiu) i Diana Villanueva (Responsable Àrea Social). Les seves tasques principals, dintre del pla de comunicació, són mantenir la pàgina web i escriure i actualitzar les xarxes socials. Són els encarregats també de la relació amb els mitjans de comunicació (premsa i ràdio).

Xarxes i canals socials

El CBC té actualment en funcionament comptes de Facebook, Twitter (@cbcastelldefels i @FemeniCBC), Instagram i Flickr. Tots els missatges que s’envien a Twitter, normalment, també s’envien a Facebook i a la web.

Facebook

Twitter

Instagram

Flickr

Política de privacitat